Nápověda CZECHIA.COM

Zákaznická a technická podpora 24/7

Změna nameserverů u domén

Postup pro změnu nameserverů u domén se liší dle konkrétního typu domény. Níže uvádíme postup pro nejvíce využívané domény:

CZ domény

Pro změnu nameserverů u CZ domény použijte tento postup: Změna sady nameserverů.

EU domény

Pro změnu nameserverů u EU domén použijte tento postup: Změna nameserverů EU domény.

SK domény

Nově si můžete nameservery změnit i přímo ve vašem zákaznickém účtu. Přesný postup najdete zde: Změna nameserverů SK domény.

Změnu nameserverů u SK domény je také možno provést na základě Autorizovaného emailového požadavku od zákazníka zaslaného na emailovou adresu zákaznické podpory. V požadavku je třeba uvést dva funkční nameservery (jeden primární a jeden sekundární).

Domény COM, NET, ORG, INFO, BIZ (gTLD)

Pro změnu nameserverů u generických TLD použijte tento postup: Změna nameserverů generických domén.

Změnu nameserverů u domén COM, NET, ORG, INFO, BIZ bez zadávání údajů majitele je možné provést pouze na základě autorizovaného požadavku zaslaného na e-mail naší zákaznické podpory admin@zoner.cz . V tomto požadavku je potřeba uvést o jakou doménu se jedná a jaké nameservery k této doméně chcete nastavit. U těchto domén je možné nastavit maximálně 3 nameservery.

V případě dalších typů domén, kontaktujte s autorizovaným požadavkem naši zákaznickou podporu s uvedením konkrétní domény, u které si přejete změnit nameservery a požadovanými nameservery.