Nápověda CZECHIA.COM

Zákaznická a technická podpora 24/7

WebFTP

na adrese webftp.czechia.com naleznete moderní webové rozhraní určené pro správu FTP souborů v rámci hostingových služeb CZECHIA.COM. Díky integraci FTP klienta Filestash nabízí uživatelům komfortní a efektivní nástroje pro správu jejich dat. WebFTP manažer podporuje dva nejpoužívanější protokoly pro přenos souborů: FTP (File Transfer Protocol) a SFTP (Secure File Transfer Protocol).

Základní vlastnosti WebFTP manažera:

  • Přihlášení na weftp.czechia.com
    Proces přihlášování ke správě FTP je relativně přímočarý. Do pole Název hostitele zadejte název domény, případně ftp.nazevdomeny.cz nebo IP adresu serveru, kde máte umístěnou hostingovou službu. Do pole "Uživatelské jméno" a "Heslo" zadejte přístupové údaje ke konkrétnímu FTP účtu.

    Veškeré potřebné informace k přihlášení Vám standardně zasíláme obratem, po zřízení služby. Tyto informace je také možné najít a přenastavit v centru administrace v detailu domény na záložce "FTP".

Přihlašovací formulář - FTP


Pokud se ke svým souborům chcete připojit přes SFTP, tak musíte v Centru administrace, přes detail služby a ikonu zámku povolit přístup přes protokol SSH. Název hostitele bude v případě sdíleného hostingu ssh.czechia.com a v případě služeb ZonerCloud uveďte buď IP adresu Vašeho serveru nebo nazevserveru.zarea.net.

Přihlašovací formulář -SFTP

  • Hromadná správa souborů a složek
    Webový klient podporuje hromadnou správu souborů a složek. Jednotlivé soubory můžete označit kliknutím myši a podržením tlačítka CTRL. Takto označené soubory pak můžete stáhnout, smazat nebo hromadně přesunout do jiné složky, podobně jako v desktopovém prostředí.


Práce se soubory

  • Přímá editace souborů bez nutnosti stahování
    Přes klienta si můžete přímo ve webovém prohlížeči zobrazit širokou škálu souborů. Textové soubory můžete i přímo editovat, bez nutnosti předchozího stahování. Stačí otevřít libovolný textový soubor, provést požadované změny a potvrdit je ikonou diskety v pravém dolním rohu.

  • Sdílení souborů
    Filestash umožňuje snadné sdílení souborů a složek s ostatními uživateli. Můžete generovat odkazy pro sdílení a nastavit oprávnění pro přístup, což umožňuje bezpečné a kontrolované sdílení dat. Po kliknutí na ikonu pro sdílení se zobrazí dialogové okno, kde můžete zvolit, zda bude soubor k dispozici pouze pro čtení, nebo zda jej příjemce bude moci i upravit.


    Soubor můžete sdílet pomocí vygenerovaného odkazu, kde můžete nastavit omezení pro konkrétního uživatele pomocí e-mailu nebo i hesla. V případě potřeby lze nastavit platnost odkazu a vlastní URL adresu pro sdílení.
    Vytvoření odkazu pro sdílení