Nápověda CZECHIA.COM

Zákaznická a technická podpora 24/7

Automatická odpověď v době nepřítomnosti

Pokud si přejete nastavit ve správě svého poštovního účtu možnost odeslání automatické odpovědi v době nepřítomnosti (upozornění o nepřítomnosti majitele poštovní schránky v době doručení e-mailové zprávy), lze tuto službu nastavit na webovém rozhraní služby na adrese https://webmail.zoner.com

  • Po přihlášení na webmail klikněte vpravém horní rohu na Nastavení, následně v levém menu na odkaz Mimo-kancelář. Nastavte termín dovolené a zprávu, kterou má automat odesílat.
  • Termín lze nastavit jako datum a je možno přidat i konkrétní čas ve který se má odesílání automatické odpovědi zahájit a opět ukončit.

  • V části Pokročilá nastavení pak můžete nastavit další podrobnosti - například adresu odesílatele odpovědi, nebo pro které adresy se schránkou spojené má odpovídač pracovat, přičemž pro přidání další adresy stiskněte tlačítko Enter na klávesnici.
  • Dále je zde možnost upravit, jak často se odpověď, která je generována v průběhu vaší nepřítomnosti, má odeslat na adresy, na něž již odešla, pokud z nich dorazí další zprávy. Tuto možnost lze nastavit v položce - Doba mezi odpověďmi.
  • Zároveň můžete nastavit určité akce, které schránka s přijatými zprávami po odeslání informace o dovolené provede, například dočasné přesměrování nebo odeslání kopie jinému uživateli, či zda má být zpráva okamžitě smazána.
  • V nastavení si lze také určit, jakou bude mít pravidlo o dovolené prioritu, tedy jestli není některý z Vašich nadefinovaných filtrů prioritnějších k vykonání. Nastavení priority lze provést v polože - Uložit pravidlo o dovolené za.

Zpráva dovolená je předpřipraveným příkladem filtru a odpovědi. Jde o filtr určený všem příchozím zprávám pro adresy, které nastavíte. Pokud byste chtěli nastavit filtrování jemněji, je třeba nastavit pravidla v příslušné části administrace schránky. V případě dotazu kontaktujte naši zákaznickou podporu.