Nápověda CZECHIA.COM

Zákaznická a technická podpora 24/7

Kontrola příchozí pošty na Z-MAILU (ZONER MAIL)

Denně pracujeme na tom, abychom vaše e-mailové schránky ochránili před nevyžádanou poštou viry, malwarem a phishingem. V podstatě můžeme říci, že využívání elektronické pošty bez sofistikované ochrany by v dnešní době nebylo téměř možné.

SPAM se neustále vyvíjí a místo plošných a masivních vln rozesílání se tvůrci spamu více zaměřují na konkrétní podniky a osoby, kdy se snaží obelstít jejich pozornost.

Na našich serverech je každý přijatý e-mail kontrolován a hodnocen tzv. spam-score. Zprávy s vysokou hodnotou jsou vyhodnoceny jako SPAM a tato informace se automaticky zapisuje do hlavičky zprávy ve tvaru: X-Spam-Flag. Při aktivním antispamovém filtru jsou tyto zprávy doručeny do zvláštní složky s názvem SPAM.

Najdou se ale i případy, kdy zprávy přímo odmítáme, a to na základě vyhodnocení naší antispamové a antivirové kontroly. Nemusíte se však obávat, že bychom odmítali běžný e-mail. Ve všech případech, kdy zprávu odmítneme, je odesílateli doručena zpráva o nedoručitelnosti - tzv. BOUNCE, která obsahuje informaci o důvodu nedoručitelnosti - viz níže.

Důvody odmítnutí příchozí pošty na Z-MAILU:

  1. Client host (IP ADRESA) blocked – server odesílatele je blokován na konkrétním blacklistu
  2. Hard Fail – server odesílatele neprojde SPF kontrolou = doména odesílatele má nastavenou SPF kvalifikaci "Fail
  3. Porušení DMARC politiky - pokud bude mít doména nastavneou DMARC politiku "p=reject" a neprojde testem SPF nebo DKIM, bude automaticky odmítnuta.
    p=none
    p=none
    p=none
    p=none
  4. INFECTED – detekce záznamem Zoner AntiViru, prokazatelný virus
  5. PROBINFECTED – detekce heuristikou Zoner AntiViru

Máte-li problémy či připomínky ohledně vyhodnocení příchozí pošty, neváhejte nás kontaktovat prostřednitvím naší zákaznické podpory CZECHIA.COM.