Nápověda CZECHIA.COM

Zákaznická a technická podpora 24/7

ZONER Kalendář

je webmailový kalendář s podporou CalDAV a iCal protokolu.

  • CalDAV - oboustranná sychronizace Webmail <-> klient
  • iCal - jednostranná synchronzace Webmail -> klient

Aktivace CalDAV uložiště pro ZONER Kalendář

na adrese https://webmail.zoner.com se přihlásíte ke svému mailboxu a v sekci Nastavení -> Kalendář -> Hlavní nastavení změníte uložiště z Databáze -> CalDAV.

Pokud jste dříve využívali lokální uložiště kalendáře (Databáze), nezapomeňte si svoje události přemigrovat na CalDAV server přes zobrazené tlačítko Kopírovat data


zoner-kalendar-caldav-aktivace.png

Údaje pro nastavení synchronizaci přes CalDAV nebo iCal

  • URL adresa serveru pro přihlášení: adresu naleznete v detailu kalendáře, kde si vyberete URL podle typu protokolu iCal CalDAV viz. snímek níže
  • Uživatelské jméno: celá e-mailová adresa
  • Heslo: heslo k mailboxu

Zobrazení URL adresy kalendáře

caldav-url-upd.png

Mozilla Thunderbird - nastavení synchronizace přes CalDAV nebo iCal protokol

1. V poštovním klientovi si otevřete kalendář a v menu vlevo pod náhledovým kalendářem uvidíte seznam Vašich kalendářů (pokud jste si žádný nepřidávali, uvidíte tam jen základní Můj kalendář). Pro přidání kalendáře CalDAV nebo iCal kliknete na tlačítko "+". V průvodci vytvořením nového kalendáře zvolíte umístění "V síti".

2. Jako uživatelské jméno vyplníte Vaši e-mailovou adresu a příslušnou adresu Vašeho kalendáře1

3. Kliknete na tlačítko Najít kalendáře a budete dotázáni na heslo k Vaší schránce (stejné jako když se přihlašujete přes webmail nebo Thunderbird). Zde vyberete typ kalendáře CalDAV nebo iCal a potvrdíte kliknutím na tlačítko Odebírat. Nový kalendář se Vám objeví v Thunderbirdu v seznamu kalendářů hned pod výchozím "Můj kalendář".

Microsoft Outlook -  nastavení synchronizace přes CalDAV nebo iCal protokol

1. pro odebírání ZONER Kalendáře pomocí protokolu CalDAV je zapotřebí mít nainstalovaný doplněk Outlook CalDav Synchronizer Po dokončení instalace doplňku a znovuspuštení Outlooku naleznete v horní liště záložku CalDav Synchronizer. na kterou kliknete a vyberete Synchronization Profiles

2. V nabídce Select profile type necháte zvolenou výchozí možnost Generic CalDAV/CardDAV.

3. Do dalšího formuláře vypníte do pole Name název, kterým si kalendář označíte, na konci řádku Outlook folder kliknete na symbol tří teček a zvolíte ve svém profilu složku Kalendář (jenom tento počítač). Doporučujeme zaškrtnout volbu Synchronize items immediately after change.

4. Synchronizace pak probíhá periodicky dle nastaveného intervalu, automaticky při uložení nové nebo upravené události, případně stačí v menu CalDav Synchronizer kliknout na Synchronize now.