Nápověda CZECHIA.COM

Zákaznická a technická podpora 24/7

Změna verze PHP

V rámci linuxových variant webhostingu máte možnost měnit verzi PHP přímo v Centru administrace. Toto nastavení lze upravovat pouze u webhostingových variant, které se nachází na novějších serverech.

Jak změnit verzi PHP v Centru administrace

Po přihlášení k Vašemu zákaznickému účtu se Vám otevře přehled služeb, kde vyberete doménu, kde chcete provádět nastavování. V menu vpravo pak zvolíte odkaz Verze PHP a vypíše se Vám seznam subdomén (pokud je máte na doméně zřízené) a verze PHP, které jsou na nich nastavené. Kliknutím na tlačítko Změnit vpravo dole si otevřete možnosti nastavení verze PHP na této doméně.

Verze PHP obr1.png

Poté se Vám zobrazí nabídka, kde můžete vybrat verzi PHP. Jakmile to nastavíte, potvrdíte to kliknutím na tlačítko Provést.

Verze PHP subdomény uprav.png

Doporučení pro verze PHP 7.0 a nižsí

Pokud Vaše webové prezentace pracuje na verzi PHP 7.0 nebo nižší, důrazně doporučujeme kontaktovat tvůrce webu, aby provedl jeho upgrade, neboť pro starší verze PHP již nejsou vydávány žádné bezpečnostní aktualizace ani jiné updaty. V případě starších serverů, které online změnu verze PHP nepodporují, je nutné provést přesun na nový server. V takovém případě nám zaslěte autorizovaný požadavek.

Kompletní přehled o aktuálně (ne)podporovaných verzích je k dispozici zde: http://php.net/supported-versions.php

Odladění webové prezentace

Jednou z možností je přesun webu na testovací subdoménu (vlastní nebo na doméně testwebu.com), další pak vytvoření dočasného aliasu, přes který bude možné web zobrazit, bez nutnosti úpravy souboru hosts. V případě zájmu nás neváhejte kontaktovat prostřednictvím autorizovaného požadavku z Centra administrace.