Nápověda CZECHIA.COM

Zákaznická a technická podpora 24/7

Změna administračního kontaktu domény CZ

Pro provádění úprav v doménovém registru CZ domén slouží náš doménový web RegZone!cz.

V sekci Nastavení a správa domény zadáte do kolonky pro domény .cz, doménové jménou kterého si přejete změnu administrativního kontaktu provést a zvolte možnost „Hledat“ . Po načtení údajů o doméně v sekci, rozklikněte odkaz „Upravit doménu (držitel, DNS, kontakty)“ ve spodní části stránky.

V dalším kroku do kolonky Administrační kontakt zadejte nové ID kontaktu, který si přejete nastavit. V případě že si přejete stávající
administrační kontakt odstranit zatrhněte jej. Jakmile máte veškeré údaje vyplněny, klikněte na odkaz „Pokračovat“.

Změnu je možné potvrdit on-line pomocí ZONER autorizačního kódu kontaktu nebo off-line pomocí formuláře. O autorizační kód kontaktu zažádáte kliknutím na odkaz zaslat autorizační kód. Autorizační kód bude zaslán na emailovou adresu osoby, kterou jste vybrali pro autorizaci změny. Jakmile Vám bude heslo doručeno, zadejte jej do kolonky Autorizační kód, poté klikněte na tlačítko „Potvrdit“.

V případě, že si přejete provést potvrzení pomocí papírové žádosti, zvolte možnost písemné potvrzení a zadejte emailovou adresu, kam má být formulář zaslán. Pro potvrzení je zapotřebí formulář podepsat autorizujicí osobou, podpis úředně oveřit a zaslat jej na naši korespondenční adresu:
ZONER software, a.s., Nové sady 18, 602 00 Brno

Změna administračních kontaktů domény CZ

V tomto videu se dozvíte, jak změnit administrační kontakty Vaší domény: