Nápověda CZECHIA.COM

Zákaznická a technická podpora 24/7

Centrum administrace

představuje zákaznickou administraci, která Vám zaručí komfortní správu domén a hostingových služeb.

Jednoduchá správa domén, hostingu a virtuálních serverů

Prostředí Centrum administrace umožňuje uživatelům jednoduchou a přehlednou správu veškerých služeb, které jsou rozděleny do vlastních sekcí. Můžete si tak snadno zobrazit své služby jako jsou domény, SSL certifikáty, databáze a virtuální servery v jednom okně pouhým přepínáním záložek. V rámci každé záložky je možné dané služby dále filtrovat dle různých kritérií jako název, datum expirace, hostingová varianta a mnoho dalších.

V levém sloupci jsou zobrazeny upozornění na události, které Vás mohou zajímat nejvíce, například blížící se expirace domén, nebo pozastavený hosting. Pod upozorněními dále naleznete celkový souhrn, který představuje přehlednou statistiku v číslech o službách pod Vaším účtem. Případně můžete k vyhledání konkrétní služby použít i vyhledávací pole "Hledat ...", které naleznete ve vrchním menu.

Centrum administrace poskytuje komplexní sadu nástrojů pro správu hostingu jako je úprava DNS, vytváření nových databází a databázových přístupů, správa FTP přístupu, změna verze PHP, správa aliasů a mnoho dalších možností.

Součástí centra administrace je také fakturace, která Vám umožní zobrazení aktivních výzev a jejich snadnou úhradu. Současně si zde můžete zobrazit veškeré daňové doklady, které si můžete i snadno stáhnout.

administrace-seznam-sluzeb-1.png

Správa domén

Pod záložkou Domény viz. obrázek níže se Vám zobrazí výčet veškerých domén včetně data expirace, hostingové varianty, data zastavení služby a dalších informací. Stav jednotlivých domén je také barevně rozlišen, pokud bude u domény, případně hostingu zjištěn problém, zobrazí se u ní červený puntík. Domény si můžete ve vrchním řádku snadno filtrovat dle různých kritérií.

Pokud kliknete na záložku Certifikáty, můžete si snadno zkontrolovat jejich stav, případně po kliknutí na konkrétní certifikát si můžete zobrazit jeho detail a v pravém menu jej nainstalovat, odinstalovat, stáhnout si k sobě (pro instalaci na vlastní server), nebo certifikát úplně odstranit.

administrace-seznam-sluzeb-2

Elektronická pošta

Správu elektronické pošty naleznete po kliknutí na konkrétní doménu pod záložkou Elektronická pošta (podmínkou je aktivní hosting u dané domény). Naleznete zde například informace k nastavení poštovního klienta (odchozí / příchozí server včetně portů), vyčerpanou a zbývající velikost, seznam veškerých mailboxů včetně případného přesměrování / aliasů, nebo zda-li je u mailboxu aktivní naše antispamová kontrola.

Naleznete zde také přihlašovací údaje k administrátorské schránce postmaster@, která slouží k vytváření / rušení mailboxů, nastavení aliasů, přesměrování, změna velikosti, nebo hesla jednotlivých schránek a mnoho dalších možností.

centrum-administrace-elektronicka-posta.png

Monitoring a správa serverů

Pod záložkou Servery si můžete zobrazit seznam všech virtuálních serverů, které jste si u nás zakoupili. Po kliknutí na konkrétní server se dostanete do jeho detailu, kde si můžete zobrazit detaily jako je jeho HW specifikace, IP adresa, příští datum fakturace a další.

V levém sloupci máte možnost server spustit / zastavit / restartovat pomocí příslušných tlačítek.

Pod záložkami Grafy Využití diskového prostoru pak máte možnost zobrazení HW vytížení jednotlivých komponent až jeden rok zpětně jako je CPU, RAM, HDD, síťový přenos, databáze, celkové zatížení systému, nebo také stav HTTP, FTP a PING. Lze tak snadno získat přehled o výpadcích, případně vytížení jednotlivých komponent a pokud je některá z nich limitujícím faktorem, můžete ji po konzultaci s naší technickou podporou nechat navýšit.

administrace-server-monitoring

Fakturace

Ve vrchním menu dále naleznete sekci Fakturace, kde si můžete zobrazit přehled všech výzev k úhradě a daňových dokladů. Aktivní výzvy k úhradě zde můžete snadno uhradit platební kartou, bankovním převodem, nebo pomocí našeho kreditního účtu, který zde můžete zároveň snadno spravovat.

Pokud je aktivních výzev k úhradě několik, můžete provést jejich sloučení do jedné hromadné výzvy. Máte-li tedy větší počet služeb, můžete si tímto způsobem proces úhrady zjednodušit.

administrace-fakturace.png

Hromadná správa

Další funkcí Centra administrace je hromadná správa, kterou naleznete ve vrchním menu. Zde v současné době můžete provádět převody domén ve stavu parkování mezi jednotlivými zákaznickými účty. V blízké budoucnosti bude možné převádět také domény včetně aktivních služeb a přibudou také další funkce, které správu služeb urychlí.

administrace_hromadna_sprava.png