Nápověda CZECHIA.COM

Zákaznická a technická podpora 24/7

Whitelist

Pomocí jednoduchého filtrovacího pravidla si můžete vytvořit whitelist e-mailových adres, ze kterých budou zprávy vždy doručeny přímo do složky s příchozí poštou (nebo jiné definované), i pokud byly naším antispamovým filtrem vyhodnoceny jako spam. Filtr se tedy hodí, pokud chcete mít jistotu, že žádné zprávy, které Vám z těchto whitelistovaných adres dorazí, nezapadnou ve složce Spam.

Vytvoření filtru

Pro vytvoření filtru přejděte do Vaší e-mailové schránky přes Zoner webmail a klikněte v levém menu na odkaz Nastavení -> Filtry -> Vytvořit. Zobrazí se Vám detail nového filtru.

Nastavení pravidla

V pravidlech nastavíte Odesílatel - obsahuje - odesilatel@domena.cz (adresa konkrétního odesilatele). Případně tento filtr můžete více zobecnit a použít například pouze jméno domény odesilatele ve formátu @domena.cz. Filtr se pak bude vztahovat na všechny e-mailové adresy z definované domény. Filtrovacích pravidel můžete přidat kolik potřebujete a můžete je volně kombinovat, nicméně pokud jste na whitelist přidali více než jednu e-mailovou adresu odesílatele (či jiné pravidlo), tak se ujistěte, že máte Rozsah nastavený na Odpovídá kterékoliv pravidlo.

Nastavení akce

Aby zprávy z povolených adres chodily do doručené pošty, je nutné nastavit akci Přesuň zprávu do -> Příchozí pošta a následně přidejte další akci Zastavit pravidla, která zajistí, že žádný jiný filtr již zprávu nepřesune.

Uložení filtru

Po uložení je důležité filtr přesunout na první místo v seznamu – dostane tím nejvyšší prioritu a kontrola whitelistu se tak provede před antispamovou kontrolovou.

Ukázka nastavení

whitelist_napoveda