Portál technické podpory

Pokud zde nenajdete to, co jste hledali, neváhejte nás kontaktovat.
Potřebné informace pro vás rádi doplníme.

Údržba složek

Jedná se o funkci, která se využívá k tzv. zpožděnému mazání zpráv. Zprávy jsou na serveru dočasně označeny příznakem "DELETE", definitivně se však odstraní až po provedení údržby dané složky.

Pro aktivaci je nutné přejít do nastavení a postupovat přes levé menu -> [Vlastnosti] -> [Nastavení serveru] -> zaškrtnout možnost "Zprávu nemazat, pouze označit pro odstranění" a změny uložit.


Nyní stačí na konkrétní zprávu kliknout pravým tlačítkem myši a v kontextovém menu zvolit »Smazat« a zpráva bude skryta.


Pokud necháte v [Nastavení serveru]  volbu "Nezobrazovat smazané zprávy" nezaškrtnutou,...

budou zprávy částečně viditelné a označeny symbolem "".


Jakmile budete chtít provést údržbu složky, a takto označené zprávy definitivně smazat ze serveru, klikněte v levém dolním rohu obrazovky na symbol ozubeného kolečka "⚙" a zvolte možnost [Zmenšit].


Upozornění

Ve výchozím nastavení se zprávy po smazání pouze přesunou do koše. Pro odstranění ze serveru je třeba promazat zprávy přímo ve složce Koš.