Nápověda CZECHIA.COM

Zákaznická a technická podpora 24/7

Total Commander – zabezpečení FTP přístupu

FTP klient Total Commander patří k nejpoužívanějším klientům pro přenos souborů. Z tohoto důvodu je také vystaven ve větší míře útokům mířícím na jeho zabezpečení týkající se ukládaných hesel pro FTP přístup. V reakci na tento trend Total Commander od verze 7.5 umožňuje AES256 zakryptování zvolených nebo všech FTP hesel jedním master heslem. Všichni, kdo Total Commander používají, by měli na tuto metodu přejít co nejdříve, aby si ochránili svá data.

Novou verzi FTP klienta Total Commanderu 9.50 můžete stáhnout např. na těchto stránkách: http://www.total-commander.cz

Postup nastavení

Nastavení zabezpečení FTP přístupu u nově instalovaného klienta verze 9.50 můžete provést v přehledu FTP připojení. V horní části ikonka FTP.

V případě, že vytváříte zcela nový FTP účet, je možnost zapnout položku - K ochraně hesla použít i hlavní heslo.

Po zapnutí této možnosti se zobrazí okno s možností zadání vlastního hlavního hesla. Ve spodní části se můžete také podívat nakolik zabezpečené je zvolené heslo. Po zadání a dalším zopakování je nastaveno. Doporučujeme toto heslo nenastavovat stejné jako již použité heslo pro daný FTP přístup!!

Následně po zvolení daného FTP účtu bude při přihlášení vždy vyžadováno hlavní heslo a teprve poté se provede spojení.

Další možností je nastavení hlavního hesla u již vytvořeného FTP účtu. V přehledu FTP účtu si zvolíte na pravé straně tlačítko - Šifrovat. Následně zvolíte možnost - Chránit připojení hlavním heslem.

Zvolíte si, na které FTP připojení se má hlavní heslo nastavit. Je možné buď na aktuálně vybrané nebo na všechna již vytvořená FTP připojení.

Potvrdíte bezpečnostní upozornění v dalším informačním okně.

Závěrem nastavíte hlavní heslo, které potvrdíte. Tím je zabezpečení FTP přístupu nastaveno.