Nápověda CZECHIA.COM

Zákaznická a technická podpora 24/7

Instalace SSL certifikátů v centru administrace

Ke každé doméně, která je u nás zaregistrovaná a využívá naše Name Servery, nabízíme zdarma Certifikát Basic DV od DigiCertu. Další možností je pak zakoupit naše komerční certifikáty na webu sslmarket.cz. Navíc si je můžete snadno nainstalovat přímo z webového rozhraní Centra administrace.

Upozornění: Podmínkou k instalaci certifikátů je webhosting u naší společnosti přiřazený k doméně, na kterou chcete certifikát nainstalovat. Je to toho důvodu, že certifikát se instaluje přímo na webové servery (Apache, Nginx, IIS). V opačném případě je nutné nainstalovat certifikát na serveru Vašeho webhostingového providera.

Jak na instalaci certifikátu krok po kroku

  • Po přihlášení do Centra administrace admin.czechia.com si otevřete záložku certifikáty, kde se nachází všechny certifikáty, jenž jsou vystaveny k vaším doménám. U daných certifikátů vidíte, jestli se jedná o komerční certifikát, či o náš bezplatný Basic DV, a navíc máte možnost rozpoznat, jestli je certifikát již připraven k instalaci, nebo je naopak již nainstalován.
  • Pokud žádný certifikát ještě nemáte, můžete si vystavit bezplatný Basic DV po rozkliknutí domény v záložce Domény a poté v menu vpravo kliknete na Přidat SSL/TLS certifikát.
  • Pokud už máte certifikát vystavený, stačí kliknout na jeho název a otevře se jeho detail.

  • V detailu daného certifikátu pak máte v sekci dostupné akce položku instalovat/odinstalovat tento certifikát, kdy po rozkliknutí máte možnost provést instalaci certifikátu. Samotná instalace certifikátu trvá kolem 10 minut, přičemž úspěšné nahrání certifikátu na server poznáte tak, že v sekci stavu bude napsáno certifikát nainstalován, jako je to na snímku níže

Další informace o SSL certifikátech, návody k jejich vystavení a možnosti instalace naleznete na - https://napoveda.czechia.com/rubrika/zabezpeceni-ssl/