Nápověda CZECHIA.COM

Zákaznická a technická podpora 24/7

Přesměrování elektronické pošty

Zapnutí přesměrování e-mailových zpráv lze provést dvěma způsoby. Buď přes administrátorský účet postmaster, nebo přes účet konkrétního uživatele. Samotné přesměrování pak nabízí ponechat kopii (výchozí nastavení), nebo neponechat kopii ve schránce. 

1. Aktivace přesměrování přes admininistratorský účet postmaster@

webmail.zoner.com -> postmaster@nazev domeny -> Nastavení -> Nastavení domény -> Seznam mailboxů -> Nastavení mailboxu -> Přesměrování a aliasy

presmerovani-posta-postmaster.png

2. Aktivace přesměrování po přihlášení do mailboxu

webmail.zoner.com -> nazevmailboxu@nazevdomeny -> Nastavení -> Nastavení mailboxu -> Přesměrování a aliasy

presmA.png

presmB.png

Mozné příčiny problémů při použití přesměrování elektronické pošty

  • Používání přesměrování pošty nedoporučujeme hlavně proto, že není úplně spolehlivé. To je způsobené především použitím SPF (Sender Policy Framework) na straně odesilatele. SPF slouží k omezení elektronické pošty s podvrženým odesilatelem a momentálně jej používá většina odesilatelů.
  • Přeposílané zprávy mohou být identifikované jako zprávy s podvrženým určením odesilatele, protože v poli Od bude uveden úplně původní odesilatel, ovšem zpráva bude poté odesílána ještě jednou z Vaší schránky, kde máte nastavené přesměrování, ovšem stále s původním odesilatelem v poli Od.

Jak se vyhnout problémům při přesměrování?

  • SRS (Sender Rewriting Scheme), neboli technika přepisování odesilatele, zjednodušeně zavádí obálkovou adresu, kde je uveden přeposílající odesilatel, přičemž zůstane zachována adresa původního odesilatele a zpráva projde kontrolou SPF. Aktivovat SRS