Nápověda CZECHIA.COM

Zákaznická a technická podpora 24/7

Přesměrování domény na URL adresu

Domény, které mají naše nameservery a nevyužívají webhosting u nás - tedy jak parkované, tak využívající pouze poštovní služby - můžete přesměrovat na jinou adresu, například jiné své stránky. U variant E-mail a E-mail PRO jsou zahrnuty v ceně, za přesměrování samotné zaplatíte dle aktuálního ceníku. Cena je vždy účtována na jeden rok dopředu, bez ohledu na datum expirace domény. Na výběr máte tyto stavové kódy směrování: 

301 - stránka trvale přesunuta
302 - stránka je k nalezení jinde
307 - stránka je dočasně přesměrována
308 - stránka je trvale přesměrována

Nastavení přesměrování na URL přes Centrum administrace

1. Přihlašte se na svůj účet v Centru administrace a v Přehledu služeb klikněte na doménu, kterou chcte přesměrovat na konkretní URL adresu

vyber domenu.PNG

2. V sekci Dostupné akce (vpravo) klikněte na Objednat Přesměrování. Také můžete kliknout na ikonu přesměrování u názvu varianty.

3. Zadejte cíl přesměrování s přednastaveným protokolem https a stavovým kódem 301 a klikněte na tlačítko Potvrdit.

Změna URL adresy

Cíl přesměrování můžete kdykoli změnit v části Dostupné akce, nebo kliknutím na ikonu klíče v přehledu domény. Pak stačí přepsat cíl a potvrdit.

Deaktivace přesměrování

Přesměrování jde taktéž vypnout a případně znovu zapnout, buď přímo tlačítkem k tomu určeným nebo v tabulce nastavení přesměrování pod ikonou klíče. Zastavení není totéž co úplné zrušení, zastavení jen po dobu jeho trvání přestane přesměrovávat na cílovou doménu.

Zrušení služby

Pro kompletní zrušení nám prosím zašlete Autorizovaný požadavek.