Nápověda CZECHIA.COM

Zákaznická a technická podpora 24/7

DKIM - DomainKeys Identified Mail

K čemu slouží DKIM

DKIM (DomainKeys Identified Mail) je technologie pro zvýšení důvěryhodnosti emailů, která též napomáhá odhalení podvržených zpráv. Odeslaná zpráva je SMTP serverem podepsána privátním klíčem domény odesílatele, a tento podpis je uložen v hlavičce emailu. Server příjemce porovná tento podpis s veřejným klíčem uloženým v DNS záznamech domény. Tím že podpis odpovídá je prokázáno, že email skutečně pochází z odesílatelovy domény, a že během přenosu zprávy nedošlo k její úpravě.

Využití DKIM na poštovních serverech CZECHIA

  • Poštovní systém ZONER Webmail

Pokud využíváte v rámci našeho hostingu e-mailové služby, aktivaci služby DKIM provedete přes webové rozhraní na adrese WEBMAIL.ZONER.COM následovně:

Přihlašte se do schránky postmaster a klikněte na Nastavení -> Nastavení domény -> Zabezpečení -> Podepisování DKIM

webmail dkim.png

Pro využívání služby DKIM je NUTNÉ, aby měla doména nastaveny naše nameservery - tak můžeme zajistit automatické vytvoření potřebných DNS záznamů, a periodickou rotaci klíčů.

  • Zoner CloudMail

V rámci CloudMailových služeb je také možnost DKIM využít. Pro aktivaci kontaktujte zákaznickou podporu na emailu admin@zoner.cz, s uvedením domény pro kterou potřebujete DKIM nastavit. Pro využívání služby DKIM je NUTNÉ, aby měla doména nastaveny naše nameservery - tak můžeme zajistit automatické vytvoření potřebných DNS záznamů, a periodickou rotaci klíčů.