Nápověda CZECHIA.COM

Zákaznická a technická podpora 24/7

Kontrola pošty antispamem, antivirem a antiphishingem

Tento článek vás seznámí s kontrolou pošty na Z-mailu a výsledky, které můžete obdržet. Naše profesionální poštovní služby zajišťují trojí zabezpečení proti každodenním hrozbám. Ochrání vás tedy nejen proti spamu, ale díky vlastní heuristice i proti virům a phishingu.

Trojí kontrola pošty na Z-mail

Při využívání poštovních služeb Z-mail získáváte automaticky unikátní trojí kontrolu pošty, která je jejich nedílnou součástí. Všechny komponenty jsou v naší správě a zodpovídají za ně zkušení administrátoři.

Kromě vlastního Zoner AntiViru, který kontroluje vaše zprávy na přítomnost škodlivých souborů, virů, malware a phishingu, je vaše pošta chráněná i proti SPAMu. Profesionální řešení s umělou inteligencí automaticky vyhodnocuje podezřelé zprávy. Do složky SPAM pak zařadí všechny zprávy, které by vás mohly obtěžovat nebo ohrozit. Nejen nevyžádané a oběžující zprávy, ale i e-maily, které jsou heuristikou vyhodnoceny jako možný phishing. Tyto zprávy jsou označeny v předmětu tak, abyste si na ně dali pozor.

Hlavním přínosem trojité ochrany pošty je komplexní ochrana, která se zaměřuje na tzv. Zero-day zranitelnosti. Jedná se o hrozby, které jsou natolik nové a čerstvé, že je konvenční antiviry ještě nedetekují. Díky heuristice našeho antivirového řešení budete před těmito hrozbami kolujícími po internetu ochránění ještě předtím, než se stáhnout do vašeho počítače či smartphonu.

Více o technologii Zoner AntiVirus se dozvíte na oficiální webové stránce produktu zonerantivirus.cz, kde si můžete vyzkoušet i Zoner AntiVirus pro váš počítač s operačním systémem Windows 10. Vydáváme i verzi pro Android.

Hlavička zprávy a kontrola

Při přijetí každé zprávy na náš server (tzv. relay) probíhá jeji kontrola. Tu provádíme před doručením, abychom včas eliminovali hrozby a zranitelnosti poslané našim zákazníkům.

Možných výsledků kontroly je několik. Výsledek detekce je v kladném případě (zjištění spamu či jiného problému) zaznamenán do hlavičky dané zprávy. Slouží jako vodítko pro klientské e-mailové klienty a můžete si je ve zprávě dohledat.

Většinou je zobrazení hlavičky v klientech pojmenované jako volba Zobrazení zdrojového kódu

Informace v hlavičce zprávy využívají kromě poštovních klientů i ostatní poštovní servery, nebo se využívá pro diagnostické účely. Jeji úprava je vzhledem k tělu zprávy nedestruktivní a nijak ji neovlivní, nebo nedevalvuje.

Stavy výsledku kontroly

Tyto stavy se mohou objevit v hlavičce e-mailové zprávy a naznačují kladný výsledek dané kontroly. Podle nich je ze zprávou dále nakládáno, což ukazuje tento přehled.

INFECTED - detekce záznamem Zoner AntiViru, prokazatelný virus, zprávu odmítáme
PROBINFECTED - detekce heuristikou Zoner AntiViru, zprávu odmítáme
SUSPICIOUS - detekce heuristikou, zpráva je vyhodnocena jako podezřelá a označena slovem [RISK] v předmětu zprávy; doručeno do Spamu
NONSTANDARD - detekce heuristikou, podezřelé zprávě lehce zvýšíme antispamové hodnocení, doručeno dle výše tohoto skóre

Všechny ostatní stavy může klient či server ignorovat (CLEAN, ERROR, TIMEOUT, atd...)

Z tzv. false positive detekce nemusíte mít obavy. Všechny zprávy můžeme dohledat a můžete prověřit i zprávy, které byly na příjmu přímo odmítnuty (tedy ty, které znamenají vysokou míru rizika či ohrožení pro naše zákazníky).

Zpráva nedorazila? Obraťte se na naši podporu

Máte problémy či připomínky odledně vyhodnocení a doručení příchozí pošty? Obraťte se na zákaznickou podporu CZECHIA.COM, která vám pomůže a minimálně sdělí více o dané zprávě a o jejím vyhodnocení.