Nápověda CZECHIA.COM

Zákaznická a technická podpora 24/7

Nastavení pro Shoptet

Shoptet se v dnešní době stává jedním z nejpopulárnějších e-shopových a pokladních řešení na české internetové scéně. Avšak napojení dané domény na shoptet obnáší činnosti, které mohou být pro běžného uživatele mírně obtížné. V této nápovědě nabídneme řešení, jak provést napojení Vaší domény na Váš e-shop u Shoptetu.

1. Změna DNS záznamů v naší administraci

Pokud na Vaší doméně, kterou požadujete napojít na Shoptet, využíváte naše Name Servery, je nejjednodušší možností editace dns záznamů v naší administraci.

Nastavení A záznamu a CNAME záznamu

K nasměrování Vaší webové prezentace využijete dva záznamy. První tzv. A záznam nasměřuje doménu druhého řádu (domena.cz) a další tzv. CNAME záznam nasměřuje www:

Typ A Jméno @ Cíl 185.64.219.37
Typ CNAME Jméno
www
Cíl
www.myshoptet.com.

Nastavení těchto záznamů lze provést přes dns manažera. Bližší informace o nastavení těchto záznamů naleznete v následujícím článku https://napoveda.czechia.com/clanek/nastaveni-dns-manazera/

Nastavení MX záznamů

Pokud budete využívat u Shoptetu také e-mailové služby, tak je nutností, abyste nastavili také tzv. MX záznamy:

Typ MX Jméno @ Priorita 10 Cíl mx1.myshoptet.com
Typ MX Jméno @ Priorita 20 Cíl mx2.myshoptet.com

Nastavení DNS záznamů v administraci zákaznického účtu:

2. Změna NS

Další možností je změnit přímo Name Servery dané domény. Pokud provedete tuto možnost, tak nemusíte nastavovat žádné DNS záznamy.

Je však důležité si uvědomit, že pokud změníte například naše Name Servery, kde máte uloženy například poštovní záznamy na naše služby, tak se po změně Name Serverů tyto služby znefunkční. Alespoň pokud si  předem nepřipravíte DNS záznamy k těmto službám v administraci SHOPTETU.

NSSET SHOPTET
NS 1 ns1.shoptet.cz
NS 2 ns2.shoptet.cz

Jak provést změnu NS se dozvíte v následujícím článku https://napoveda.czechia.com/clanek/zmena-nameserveru-u-domen/.