Nápověda CZECHIA.COM

Zákaznická a technická podpora 24/7

Nastavení FTP klienta FileZilla

FileZilla je jedním ze stále častěji využívaných klientů pro přenos souborů na FTP, proto by vám mohl přijít vhod tento návod na jeho nastavení.

FileZillu můžete zdarma stáhnout v nejnovější verzi ze stránek filezilla-project.org, českou verzi můžete stáhnout zde: FileZilla česky.

Postup nastavení

Po úspěšné instalaci a spuštění FileZilly (dále jen FZ)

zvolte v jejím horním panelu volbu „Soubor“ a pokračujte v nabídce volbou „Správce míst“, tak jak ukazuje obrázek níže

Otevře se vám takto dialogové okno, ve kterém zvolíte možnost „Nové místo“ tlačítkem v levé části rámečku – Místo pojmenujete (doporučujeme názvem domény) a následně nadefinujete „hostitele“ např: ftp.nazev- domeny.cz

Dále zvolíte „typ serveru“ jako FTP, nebo FTPS, FTPES, SSH podle toho jaký protokol chcete použít – nejčastěji FTP, port vyplňovat není třeba.

Za způsob přihlašování zvolte „Zeptat se na heslo“ – to kvůli větší bezpečnosti.
Uživatelské jméno si předvyplňte podle údajů které máte ke svému FTP.

Po kliknutí na „Spojit“ pak FZ zobrazí dotaz na heslo, až teprve v tomto momentě je možné heslo zadat i nechat tzv. „Uložené pro sezení“, nicméně fyzicky nebude nikdy heslo uloženo v době, kdy nebudete připojeni k serveru.

Heslo nedoporučujeme ukládat již v nastavení spojení.

Vždy mějte na paměti, že je třeba mít kvalitní antivirus a pravidelně aktualizovaný operační systém, abyste co nejlépe předcházeli rizikům spojeným se zcizením přihlašovacích údajů.