Nápověda CZECHIA.COM

Zákaznická a technická podpora 24/7

Instalace PrestaShopu v systému CzechiaApps


Co potřebujeme na začátek?


Před samotným spuštěním instalace PrestaShopu v systému CzechiaApps potřebujeme mít zaregistrovanou doménu a na této doméně spuštěný webhostingový program na linuxovém serveru - buď variantu Linux nebo LinuxPlus.


Instalace za pár vteřin


Jakmile máte aktivní webhosting Linux nebo Linux Plus, pokračujte následujícími kroky:

1. Zvolíte ve svém Centru administrace "detail" u dané služby.

Centrum administrace - detail

2. V menu, které se vám zobrazí na další stránce, sjeďte úplně dolů a kliknete na logo aplikace PrestaShopu.

Czechiaapps - ovládání


Zobrazí se vám stránka, která vám pomůže v rámci CzechiaApps nakonfigurovat instalaci.

Většina položek je systémem CzechiaApps předvyplněna, ale pokud si přejete, můžete jakoukoli z nich upravit: lze provést úpravu pojmenování vnořeného adresáře, vybrat si konkrétní verzi PrestaShopu k instalaci i jeho jazykovou mutaci. Zde můžete deaktivovat či aktivovat automatické aktualizace, nastavit si vlastní uživatelské jméno, heslo, email administrátora, název vašeho budoucího webu a další.

Jakmile kliknete dole na tlačítko Instalovat, provede systém během několika vteřin instalaci PrestaShopu a vy už můžete plánovat, jaký obsah budete na novém webu tvořit.



Výhody instalace v systému CzechiaApps


Instalace PrestaShopu bude spravována v rámci systému CzechiaApps na profesionálním hostingu u CZECHIA.com, což vám přináší pohodlí v tom, že se systém (při zachování doporučeného nastavení) sám aktualizuje, stahuje a instaluje bezpečnostní záplaty a provádí údržbu souborů a zálohování.

Systém CzechiaApps provede automaticky i aktualizace všech šablon, všech pluginů (doplňků) a jazykových balíků instalace. Před každou automatickou operací provede zálohu. Pomůže udržet váš PrestaShop v aktuálním a bezpečném stavu, abyste se mohli soustředit pouze na tvorbu svojí prezentace.

CzechiaApps se vám v tomto stane užitečným pomocníkem při správě vašeho webu. Ačkoli za vámi nainstalované pluginy, šablony a obsah nenese provozovatel hostingu odpovědnost, pomůže vám, abyste vždy využívali aktuální verze a obsah vašeho webu byl pravidelně zálohován.