Nápověda CZECHIA.COM

Zákaznická a technická podpora 24/7

Really Simple SSL

Plug-in Really Simple SSL umožňuje rychlé a jednoduché zprovoznění HTTPS na Wordpressu na našich serverech. U všech domén v naší správě můžete nyní bezplatně přejít na zabezpečený protokol HTTPS a toto rozšíření pomůže jednoduše přesměrovat veškeré požadavky z http:// na https:// včetně tzv. smíšeného obsahu. Automaticky upravuje i databázové hodnoty site URL a home URL.

Plug-in Really Simple SSL stáhnete na oficiálních stránkách projektu wordpress.org, k dispozici je také podrobná dokumentace.

Pozor, po aktivaci https:// dojde ke zdánlivému "odhlášení" přihlášeného uživatele z administrace. Je tomu tak z toho důvodu, že pro webový prohlížeč je stránka s adresou začínající https:// vlastně zcela nový, odlišný web. Webový prohlížeč vám tedy nenabídne uložené heslo a bude potřeba je ručně vyplnit.

Pokud se setkáte s chybou v podobě smyčky přesměrování (redirect loop), lze ji řešit tím, že plug-inu zabráníte zapisovat do souboru .htaccess. Nejprve odstraňte ze souboru .htaccess pravidla týkající se tohoto pluginu (návod zde) a pak přidejte do souboru wp-config.php následující řádek:

define( 'RLRSSSL_DO_NOT_EDIT_HTACCESS', TRUE);

Další užitečné tipy a odpovědi na otázky naleznete na našem blogu interval.cz